Blestemul spațiului Schengen

Blestemul spațiului Schengen

an853962b1_232838704Cuvant cheie : “Romania abroad” . Astfel incepe periplul prin paginile publicatiilor internationale in cautarea unor stiri pozitive, sau nu, legate de tara noastra. Spre surprinderea mea, in ultima saptamana, doar trei aparitii a avut Romania pe scena internationala.

            The Washington Post titreaza : Romania may get even tougher on witches

Dupa ce am citit acest articol cred ca urmatoarea povestioara ar face deliciul publicului de peste ocean, avid de spectacol.

“A fost odata ca niciodata o tara minunata, Romania, ce avea in fruntea ei pe unul dintre cei mai mari vrajitori ce au domnit pe acele meleaguri. Fiecare locuitor era foarte fericit de nivelul sau de trai insa teama ca totul va disparea ii determina sa astepte cu sufletul la gura prezicerile marelui vrajitor. Trebuie stiut faptul ca Romania se afla la marginea unui taram minunat numit Schengen.

Toti romanii asteptau clipa in care vor putea intra pe acest taram fara a mai prezenta acte doveditoare de nepracticare a magiei negre. Harul si talentul vrajitorilor romani era recunoscut pretutindeni. Cei mai mari iluzionisti financiari, ce pot face ca bancomatele sa dispara in cateva clipe, au migrat  pe meleagurile Germaniei. Franta gazduieste magicieni muzicanti, ce pot umple un joben cu bani rostind cateva incantatii acompaniate de un acordeon fermecat.

Vestea ca romanii vor putea circula liberi pe acest taram ii dadea fiori reci Europei.

Cei mai puternici vrajitori ai batranului continent au hotarat sa se  adune in secret pentru a arunca asupra bietei Romanii un mare blestem. Suspiciunea ca ar fi cazut in pacat impiedica accesul pe taramul fermecat oricarui roman.

http://www.eubusiness.com/news-eu/romania-bulgaria.8jo

Astfel a doua zi toti strajerii granitelor Romaniei au inceput a se comporta ciudat.

Cu totii cunosteau legenda, si se comportau precum batranul luntras de pe raul Styx ce primea cate un obol pentru a trece sufletele in lumea de dedesubt. In cativa ani toti strajerii granitelor locuiau in palate ce egalau in frumusete palatele marelui vrajitor national. Acesta a incercat sa ii aduca pe calea cea dreapta dar puterea blestemului european era prea mare.

Pentru a-si salva supusii de la caznele primirii unui galben pentru fiecare operatiune vamala, marele vrajitor a imprumutat sume nemaiauzit de mari in vederea achizitionarii unor carti de descantece dar si a unui glob de cristal ce proiecteaza imagini ale unui viitor luminos, se apropie alegerile pentru postul de prim vrajitor al tarii, in format 3D. Dar niciuna dintre aceste masuri nu a avut succes.

Iar pana cand marele vrajitor national nu va rupe Blestemul Schengen mult iubitii sai supusi nu vor putea circula liberi pe taramul fagaduintei. “

Leave a Reply

Your email address will not be published.