Un ambiţios proiect de infrastructură

Un ambiţios proiect de infrastructură

LAPSSET_818195585Kenya doreşte realizarea unui coridor de transport care ar spori gradul de integrare a Comunităţii Africii de Est şi i-ar întări poziţia drept cea mai puternică economie din regiune. Coridorul Lamu Port-Sudanul de Sud-Etiopia (LAPSSET) ar trebui să asigure transport multimodal din capitalele celor două state, Juba şi Addis Adaba, până în portul kenyan Lamu. Alături de reabilitarea de autostrăzi şi căi ferate, precum şi de construirea unora noi, se are în vedere şi un proiect de oleoduct care să aducă petrol din câmpurile sud sudaneze la Oceanul Indian.

Prin portul Kilindini din Mombasa, Kenya deserveşte deja Africa de Est. Însă condiţiile geografice fac dificilă sporirea capacităţii actuale, care este de 25 de milioane de tone pe an. Cererea din prezent, de 35 de milioane de tone anual, cu o tendinţă de creştere, stimulează căutarea de alternative. Kenya doreşte să îşi păstreze statutul de hub pentru comerţul regiunii cu exteriorul şi, astfel, încearcă să ofere tot ea aceste alternative. Competitori există, unul dintre aceştia fiind Tanzania care, prin portul Dar es Salaam, a compensat pentru operaţiunile întrerupte din cauza violenţelor ce au avut loc în Kenya la finalul anului 2007 şi începutul anului 2008.

Lamu prezintă o serie de avantaje în comparaţie cu Mombasa, care permit amenajarea unui port comercial de mari dimensiuni. Pe lângă adâncimea mai mare în apropierea ţărmului, este posibil ca mai multe vase să se apropie în acelaşi timp. În acest context, se doreşte construirea a aproximativ 20 de dane, care să permită atingerea volumului anual de 35 de milioane de tone, ceea ce l-ar transforma în cel mai mare port de pe continentul african. Fiind destinaţia finală a conductei petroliere venind din Sudanul de Sud, ar urma să aibă o rafinărie cu o capacitate de prelucrare a 120 000 de barili pe zi.

Coridorul LAPSSET se va continua cu căi ferate care să lege Sudanul de Sud de Republica Centrafricană şi Camerun, precum şi de unele care să traverseze Uganda, Rwanda, Republica Democrată Congo şi Republica Congo.  Şi transportul aerian este avut în vedere, prin construirea a trei aeroporturi pe teritoriul Kenyei, în oraşele Lamu, Isiolo şi Lokichoggio. De asemenea, se vor amenaja şi o serie de zone economice speciale, tot în Kenya. Având în vedere amploarea sa, este considerat cel mai ambiţios proiect de infrastructură din Africa Sub-Sahariană.

Realizarea, însă, are de înfruntat o serie de obstacole, cele mai importante fiind cele de ordin financiar şi cele de ordin ecologic. Costurile totale ale coridorului ar depăşi 20 de miliarde de dolari, dintre care aproape jumătate ar reveni reabilitării şi construirii de autostrăzi şi căi ferate. Conducta petrolieră ar costa aproximativ 4 miliarde de dolari, în timp ce construcţia portului şi a rafinăriei, 6 miliarde. Costurile pentru extinderile în alte ţări nu au fost încă estimate.

Nevoia de finanţare nu poate fi acoperită integral de către Kenya. Deja mai multe ţări, printre care China, Japonia, Germania sau Qatar, s-au arătat interesate de proiect. China îşi doreşte un rol cât mai important în construcţia portului, precum şi în a infrastructurii de transport şi prelucrare a petrolului sud sudanez. Statul asiatic este deja cel mai mare consumator al acestuia, pe care, în prezent, şi-l asigură prin intermediul portului sudanez Port Sudan. Însă tensiunile dintre Khartoum şi Juba, prezentate mai în detaliu în articolul despre independenţa Sudanului de Sud, au afectat cantitatea extrasă şi transportată. Prin implicarea în proiectul coridorului LAPSSET, şi-ar asigura interesele, prin realizarea unei alternative de transport.

Însă pentru ca finanţarea să poată fi obţinută, aspectele tehnice trebuie puse la punct. Planurile pentru autostrăzi, căi ferate şi conductă sunt, încă în curs de realizare, traseele detaliate nefiind finalizate. Totuşi, este de aşteptat ca acest lucru să se întâmple în următoarea perioadă. Autorităţile kenyene doresc ca acordurile de construcţie şi finanţare pentru port să fie încheiate până la momentul alegerilor generale din anul 2012. Coridorul LAPSSET face parte din ”Viziunea 2030” elaborată de guvern, un proiect ambiţios şi de prestigiu. Progresul său poate servi pentru câştigarea simpatiei unei porţiuni cât mai largi a electoratului.

Există, însă, o parte a populaţiei care nu vede cu ochi buni acest proiect. Mai multe organizaţii ecologiste şi de reprezentate a intereselor comunităţilor din Golful Manda, unde este situat oraşul Lamu, se tem de posibilele efecte negative asupra ecosistemului. Golful serveşte drept casă pentru nu mai puţin de 25 000 de pescari, al căror mod de viaţă ar urma să fie afectat. Aceste organizaţii nu se opun realizării proiectului, ci secretomaniei care îl înconjoară. Guvernul nu a dorit, până, în prezent, să se angajeze într-un dialog cu ele, pentru a explica în detaliu aspectele tehnice. Lamu face parte din patrimoniul natural şi cultural al UNESCO, fiind considerată cea mai veche şi bine conservată aşezare a populaţiilor swahili din Africa de Est.

Dacă va reuşi să depăşească aceste obstacole, guvernul kenyan poate începe realizarea unui proiect care ar îmbunătăţi semnificativ infrastructura existentă în Africa Sub-Sahariană, puţin dezvoltată şi de o calitate redusă, care face transportul dificil şi costisitor. Coridorul LAPSSET nu este o noutate, fiind gândit pentru prima dată acum aproape patru decenii, în anul 1972 când, însă, a fost abandonat din cauza costurilor ridicate. După ce a fost readus în actualitate, anul trecut, există posibilitatea ca, de această dată, să devină realitate. Prin el, Kenya şi-ar asigura, în continuare, un rol central în relaţiile Comunităţii Africii de Est cu exteriorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.