Solidaritatea japoneză, anti-islamismul american și preferințele lui Gaddafi

Solidaritatea japoneză, anti-islamismul american și preferințele lui Gaddafi

terry_jones_32693600_248136970Principalele subiecte ale acestei saptamani au fost legate de situatia din Japonia, valul de actiuni anti-islamice din SUA, dar si alte subiecte importante care au avut o expunere mai mica.

Se pare ca economia Japoniei este intr-un declin serios, iar autoritaile japoneze au decis sa retraga interdictia de comercializare a bunurilor provenite din zona Fukushima, iar fabricile Toyota si Nissan isi reiau activitatea. In acelasi timp, solidaritatea si spiritual onorabil al japonezilor nu trec neobservate: membrii echipelor de salvare returneaza toate bunurile si banii pe care ii gasesc sub daramaturi, iar un japonez doneaza 120 de milioane de dolari catre victimele dezastrului din ultima luna.

America se confrunta cu un val de anti-islamism, o adevarata “Campanie a urii”, condusa de pastorul Terry Jones, cel care a ars un Coran in public, si care acum doreste sa il dea in judecata pe Mahomed, iar pe autobuzele din Detroit vor fi afisate reclame anti-islamice. Toate acestea pe fundalul anuntului lui Obama de a candida din nou la presedentia SUA, avand si un potential contra-candidat foarte cunoscut: Donald Trump.

In alte stiri, Germania renunta la energia nucleara, un oficial ucrainian isi da cu parerea in legatura cu viitorul Ucrainei, rebelii libieni isi vand petrolul, Portugalia cere ajutor financiar de la UE, si modul in care Obama a abordat situatia din Libia este “genial”. Si doar in caz ca va interesa, felul preferat de mancare al lui Muammar Gaddafi este cus-cusul cu carne de camila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.