Operațiunea „Odyssey Dawn”, economia Japoniei și găinile din Transilvania

Operațiunea „Odyssey Dawn”, economia Japoniei și găinile din Transilvania

gaddafiLiderii mondiali aliaţi au anunţat sâmbătă începerea operaţiunilor militare împotriva forţelor loiale liderului libian Muammar Gaddafi.

Franta a decis sambata inceperea actiunilor miliatre impotriva lui Muammar Gaddafi, fiind sustinuta de SUA si Marea Britanie. Reactiile negative nu au intarziat sa apara insa, RusiaChina si Germania nefiind de acord cu o interventie militara. Pentru cei interesati, jurnalul.ro prezinta si o scurta cronologie a situatiei libiene din ultimele saptamani.

                Situatia din Japonia continua sa fie tensionata, si pe langa pericolul nuclear, si cel al cutremurelor, japonezii trebuie sa ia in calcul o alta problema pe termen lung: economia Japoniei. Pagubele de pana acum se ridica la peste 180 de miliarde de dolari, yenul este intr-o situatie proasta, iar Honda si Toyota si-au suspendat productia in Japonia.

                In alte stiri, adevarul.ro are cateva articole dedicate Turciei si a rolului pe care aceasta l-ar putea juca pe scena mondiala, Donald Trump vrea sa candideze la presedentia SUA, Papa Ioan Paul alII-lea are pagina de Facebook, iar misterul gainilor cu gat golas din Transilvania a fost elucidat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.