Întrebare: Câte vieți a avut Osama bin Laden? Răspuns: 9

Întrebare: Câte vieți a avut Osama bin Laden? Răspuns: 9

osama-bin-laden_2210482b“A murit Osama bin Laden!” anunta luni, 2 mai,  presedintele Statelor Unite, Barack Obama, iar stirea despre teroristul numarul unu a facut inconjurul lumii. Atunci multi s-au intrebat “ Pentru a cata oara?” Raspuns: Pentru a noua oara!

Incepand cu anul 2002, Osama bin Laden a avut noua vieti, a murit de noua ori, ultimul anunt asupra mortii sale fiind cel de acum cateva zile si cel care confirma realitatea.

Prima viata a lui Osama bin Laden s-a sfarsit  in luna iulie a anului 2002 cand Dale Watson, sef al diviziei antiteroriste FBI a anuntat in cadrul unei conferite oficiale ca “personal nu crede ca se mai gaseste printre noi” dar nu are dovezi pentru a sustine asta.

A doua oara, Osama “a murit” cateva luni mai tarziu, in august 2002, cand Alex Jones, prezentator radio, a anuntat ca bin Laden a murit din cauze naturale, corpul sau fiind conservat la gheata.

A treia oara, in luna mai 2003, apare zvonul ca bin Laden a fost ucis in muntii Tora Bora, in urma unui raid aerian, anuntul fiind facut public de catre un analist militar francez.

A patra oara, cateva luni mai tarziu, in februarie 2004, apare o stire difuzata de un post de radio iranian despre faptul ca Osama bin Laden a fost capturat la grantia afgano – pakistaneza.

A cincea oara cand Osama “moare” se intampla un an mai tarziu, mai exact in luna aprilie 2005 cand un ziar extremist londonez publica stirea ca organizatia Al-Qaeda a anuntat moartea lui Osama bin Laden.

In septembrie 2006, Osama bin Laden apare pentru a sasea oara mort, de data aceasta de febra tifoida,  informatia aparand intrun document al Serviciului Francez de Informatii.

In iunie 2008, studii ale CIA  relevau faptul ca Osama bin Laden sufera de boli renale cronice si ar mai avea de trait doar cateva luni, informatia fiind preluata de prestigioasa revista “Time”, in acest fel avand sa se incheie a saptea din cele noua vieti ale celui mai faimos terorist.

A opta viata a lui bin Laden avea sa sfarseasca in aprilie 2009, cand presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, declara ca serviciile secrete ale tarii sale cred ca bin Laden nu mai traieste.

A noua viata a lui Osama bin Laden si ultima avea sa se incheie acum cateva zile, in data de 2 mai, cand presedintele SUA , Barack Obama, a facut public anuntul ca Osama bin Laden a fost impuscat, in urma unui raid cu elicoptere invizibile de catre fortele speciale ale Marinei Americane, Navy Seal, in Abbottabad, in zona de nord a statului Pakistan.

“Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, liderul al-Qaida. S-a făcut dreptate”

                  Barack Obama

Dupa efecturarea testelor ADN care au confirmat faptul ca Osama bin Laden a fost cel ucis, trupul sau a fost aruncat in mare de catre americani tocmai pentru a se evita transformarea mormantului sau in loc de pelerinaj, intrucat din clipa mortii sale acesta este considerat un martir de catre cei apropiati. Odata cu Osama a fost ucis si un fiu al acestuia. Anuntul oficial al mortii lui Osama bin Laden a starnit o serie de reactii, americanii au iesit in strada pentru a celebra informatia privind moartea sa iar o parte din simpatizantii lui Osama s-au strans pentru a plange moartea liderului lor. Moartea lui bin Laden a stranit reactii si pe pietele internationale, pretul petrolului ajungand sa scada iar dolarul s-a apreciat, pretul aurului si argintului inregistrand si el scaderi.

Moartea lui Osama bin Laden inseamna inca o pagina scrisa din marea carte a luptei impotriva terorismului, ramane intrebarea “ Ce va fi pe pagina urmatoare? Cine ii va lua locul lui Osama bin Laden ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.