Geopolitica în viziunea noastră

Geopolitica este fascinantă. Odată ce începi să studiezi principalele chestiuni pe care le aduce în prim-plan, începi să înţelegi mult mai bine lumea în care trăim. Începi să înţelegi că în această lume în care orice barieră, inclusiv cea temporală, a fost distrusă, orice eveniment din Asia sau Africa ne poate afecta aici, în România. Începi să fii mai puţin credul în faţa declaraţiilor oficiale şi înveţi să citeşti printre rândurile acestora, încercând să anticipezi câteva evenimente globale sau încercând să ţi le explici pe altele ce deja au avut loc.

Cu alte cuvinte, geopolitica este esenţială pentru înţelegerea încrengăturilor lumii din ce în ce mai globalizată, în care statele sunt din ce în ce mai interdependente.

Pentru noi, cei din Asociaţia ASAGRI, geopolitica este mai mult decât o ştiinţă pe care am studiat-o fie în facultate, fie în particular. Geopolitica este metoda noastră de înţelegere a evenimentelor ce au loc pe glob.

Pentru ca tinerii din ziua de astăzi să poată avea o viziune mult mai corectă asupra realităţii, aceştia trebuie să cunoască acest domeniu de studiu. Nu ne dorim să fim o organizaţie elitistă în acest domeniu, misiunea noastră fiind aceea de promovare a conceptelor geopoliticii şi a studiului relaţiilor internaţionale în rândul tinerilor din România.

Pentru început, Asociaţia ASAGRI vă invită să vizitaţi portalul de analize geopolitice  GEOPOLITICS.RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.