Ediţia a III-a a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, Bucureşti, 2013

Ediţia a III-a a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, Bucureşti, 2013

Geopolitics scoala de vara Washington - Beijing - Moscova header (2)

Asociaţia ASAGRI, Asociaţia de Geopolitică “Ion Conea” şi Facultatea de Geografie a Universităţii Bucureşti organizează a treia ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, cu tema “Washington-Beijing-Moscova: triunghiul geopolitic al viitorului?”. Şcoala de vară va avea loc în Bucureşti, în perioada 25 iulie – 2 august 2013, în incinta Facultăţii de Geografie a Universităţii Bucureşti, amfiteatrul Vâlsan.

 Cea de-a treia ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS va fi organizată sub forma unor conferinţe, dezbateri şi ateliere de lucru, la care vor participa circa 20 de tineri studenţi, masteranzi şi doctoranzi în domeniul relaţiilor internaţionale, al ştiinţelor politice, sociologie, studii de securitate, economie sau istorie. În primele 7 zile, participanţii vor avea ocazia de a dezbate tema şcolii de vară împreună cu personalităţi din domeniul geopoliticii, mediului diplomatic şi cu experţi în securitatea internaţională, atât din România, cât şi din străinătate.  În ultimele zile de desfăşurare a Şcolii de Vară, participanţii vor prezenta studiile pe care le vor elabora.

Ca şi ediţia anterioară a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, elementul inedit al acestui eveniment este acela că se va finaliza cu publicarea unei cărţi care va reuni studiile elaborate de către participanţi.

Ne propunem ca alături de cei 20 participanţi ai celei de-a doua ediţii a Şcolii de Vară GEOPOLITICS să constituim un grup de analiză a relaţiilor actuale dintre cele trei mari puteri, fiecare participant având şansa de a redacta un studiu cu privire la tema şcolii de vară.  Lucrările pe care participanţii le vor realiza  şi pe care le vor prezenta în cadrul Şcolii de Vară vor fi publicate într-o carte în colecţia “Geopolitica” a Editurii TOP FORM. Participanţii la Şcoala de Vară vor deveni astfel  autorii unei cărţi de analiză geopolitică. Acest lucru le va folosi atât la înscrierea la doctorat sau la activitatea ştiinţifică din cadrul doctoratului, cât şi în carieră.

Persoanele care îşi doresc să participe la şcoala de vară sunt aşteptate să trimită formularul de aplicare şi un CV în format Europass până cel târziu în data de 16 iulie 2013 (ora 23.59), la adresa office@geopolitics.ro.

Procedura de selecţie în cadrul Şcolii de Vară GEOPOLITICS se realizează “on a rolling basis”. Aplicaţiile sunt analizate pe măsură ce sunt primite. Răspunsul privind admiterea în cadrul Şcolii de Vară va fi transmis pe e-mail în aproximativ 2 zile lucrătoare de la data primirii aplicaţiei. Aşadar, deşi termenul limită până la care se pot trimite aplicaţii este 16 iulie 2013 (ora 23.59), este posibil ca locurile în cadrul Şcolii de Vară să se ocupe mai devreme, în funcţie de numărul aplicaţiilor primite şi acceptate până atunci. Având în vedere acest lucru, pentru a–şi asigura un loc în cadrul Şcolii de Vară, persoanele care doresc să participe sunt invitate să aplice cât mai devreme posibil.

Formularul de aplicare şi toate celelalte detalii se găsesc pe pagina web a şcolii de vară, http://scoaladevara.geopolitics.ro

One Response to "Ediţia a III-a a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, Bucureşti, 2013"

  1. Pingback: Ediţia a III-a a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, Bucureşti, 2013 | ionut constantin

Leave a Reply

Your email address will not be published.