Cu cântec, înainte marş!

Cu cântec, înainte marş!

eu_rm_300x187_66617200“Integrarea Europeană este prioritatea noastră şi acţionăm constant în vederea atingerii acestui obiectiv.” (premierul Republicii Moldova, Vlad Filat)

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a marcat un nou episod pozitiv în demersul Republicii Moldova. Conferinţa de lansare a forumului UE-Republica Moldova adaugă încă o piatră de temelie eforturilor pro-europene  ale liderilor moldoveni de peste Prut. Acest forum este menit să aducă laolaltă experţi care susţin eforturile Moldovei, lansând atât un număr de proiecte comune, cât şi un site oficial. În 2011 sunt programate patru ateliere de lucru ale forumului, toate fiind urmând a fi desfăşurate la Bruxelles.

Oficialii Uniunii Europene sprijină continuu reformele moldoveneşti în vederea îndeplinirii obiectivului, de pe acum deja naţional, am putea afirma. UE este de altfel cel mai important donator pentru Moldova. Conform interlic.md, în perioada 1991-2009 Republica Moldova a primit 270 milioane euro sub forma granturilor, urmând ca în următorii 4 ani sa i se acorde încă 550 milioane euro.

Recent, preşedintele Consiliului European a confirmat vizita oficială a Republicii Moldova, programată fiind pentru data de 6 iulie, la o lună după alegerile locale, aşteptate cu nerăbdare de către moldoveni. Am putea afirma pe drept cuvânt faptul că alegerile locale ar putea reprezenta o primă testare concretă pe anul acesta a eforturilor oficialilor moldoveni, iar rezultatul, o ştim cu toţii, este musai să fie pozitiv, atât pentru cetăţeanul de rând, cât şi pentru imaginea Moldovei în plan extern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.