Criza nucleară japoneză, războiul din Libia și piratul îndrăgostit

Criza nucleară japoneză, războiul din Libia și piratul îndrăgostit

_Somali_Pirates_664360694In mod deloc surprinzator, stirile din saptamana ce a trecut au avut ca subiecte principale problema nucleara din Japonia si razboiul din Libia.

Potrivit unui expert rus in energie nucleara, accidentul de la Fukushima ar putea fi mai grav decat cel de la Cernobil din 1986; acesta a fost catalogat drept un accident de severitate 7, cel mai grav din istorie, in conditiile in care a fost implicat un singur reactor, iar incidentul s-a terminat in 2 saptamani. La Fukushima deja exista 4 reactoare cu probleme, iar situatia este neschimbata de 3 saptamani. De asemenea, agentia AGERPRES, preia un articol din The Economist in care sunt  analizate greselile din politica energetica japoneza.

In ceea ce priveste razboiul din Libia, NATO a anuntat joi ca a preluat comanda tuturor operatiunilor din aceasta zona, punanad in miscare operatiunea „Unified Protector”, iar rebelii libieni au inaintat guvernului tarii o oferta conditionata de armistitiu, aceasta fiind insa respinsa de catre fortele lui Gaddafi si calificata drept „nebuneasca”.

Intre timp, situatia tensionata din Orientul Mijlociu continua sa se agraveze: Siria e la un pas de revolutie, guvernul dandu-si deja demisia,iar sediul ONU din Afghanistan a fost atacat ca urmare a protestelor de strada declansate de arderea Coranului de catre un pastor american din Florida.

In alte stiri, Hugo Chavez se teme ca va fi inlaturat de la putere, rusii nu ii mai vor pe Putin si Medvedev, iar adevarul.ro publica 2 dosare FP, unul legat de Libia si altul in continuarea seriei de articole despre Turcia.

Insa, stirea saptamanii este legata de un pirat somalez care a cerut-o de nevasta pe fetita de 13 ani a unor persoane pe care le-a rapit; daca nici asta nu e dragoste adevarata, atunci nu stiu care ar putea fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.