Concursul Național de drept umanitar și dreptul refugiaților „NICOLAE TITULESCU” – Ediţia a VIII-a (8-10 decembrie 2015)

Concursul Național de drept umanitar și dreptul refugiaților „NICOLAE TITULESCU” – Ediţia a VIII-a  (8-10 decembrie 2015)

Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti, Centrul de Studii de Drept Umanitar din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu din Bucureşti, Înaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiaţi,  Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Comisia Nationala de Drept Umanitar,   Centrul de Drept  Internaţional Umanitar al Armatei și Societatea de Avocați ”Cunescu, Balaciu și Asociatii” au plăcerea să vă invite să participaţi la ediţia a VIII-a a Concursului  Naţional de Drept Umanitar şi Dreptul Refugiaţilor „Nicolae Titulescu”, primul şi singurul de acest gen organizat în România şi în limba română, punând bazele unei noi platforme de colaborare în mediul universitar.

Această provocare adresată studenţilor din diferite centre universitare – din Bucureşti şi din ţară, precum şi din Republica Moldova şi din alte state în care există studenţi vorbitori de limbă română – va asigura testarea într-o abordare interactivă a cunoştinţelor acumulate în domeniul dreptului umanitar şi al dreptului refugiaţilor, concursul fiind jurizat de specialişti în materie şi atestat prin diplome de participare, de merit şi premii.

Continuând tradiţia anilor anteriori, ediţia a VIII-a a Concursului va include acordarea premiului şi bursei de studiu Constantin Cunescu unuia dintre premianţi, destinat susţinerii tinerelor speranţe ale dreptului în România.

Concursul se desfaşoară în două sectiuni diferite. Sectiunea I va cuprinde un concurs de procese simulate desfasurat in 2 runde. Sectiunea a II-a va cuprinde un concurs de eseuri pe o tema dată de drept umanitar international si dreptul refugiatilor.

Aveţi oportunitatea de a participa şi anul acesta la secţiunea „Concurs de eseuri pe o tema dată”, cu acordarea Premiului „Vespasian V. Pella” pentru cel mai bun eseu. Această secţiune include publicarea celui mai bun eseu în revista „Lex et Scientia International Journal”, revistă indexată în bazele de date internaţionale, precum si pe site-ul instituţiilor co-organizatoare ale concursului. Tema eseului din acest an este „Conflictul armat și migrația forțată între dreptul umanitar, dreptul refugiaților și drepturile omului”

Concursul se va desfăşura în baza Regulamentului propriu. Mai multe detalii pe http://www.concurstitulescu.ro/

Dead-line-ul de înscriere s-a prelungit până vineri, 20 noiembrie 2015, ora 24.00.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.